25 kwietnia 2012

Włoskie kruche ciasteczka PASQUALINI AI CANDITI

Na dzisiejsze popołudnie, jako smaczny dodatek do kawy polecam włoskie ciasteczka z bakaliami. Przepis autorstwa Fabio Brambilla.
Składniki na ok. 20 sztuk:
20 dag miękkiego masła
35 dag mąki pszennej
15 dag cukru pudru
2 jajka
30 dag bakalii (różnych)
zapach waniliowy

Masło siekamy z przesianą mąką, dokładamy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy. Z ciasta formujemy wałek o średnicy 3 cm i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na godzinę.

Po godzinie kroimy ciasto na 1 cm kawałki i rozwałkowujemy. Gotowe placki układamy na blachę i pieczemy 10 minut w 200 ⁰ C. Można posypać brązowym cukrem.


SMACZNEGO!!!



2 komentarze:

  1. tych ciasteczek jeszcze nie znałam, ale kocham wszystko co włoskie i zrobię na pewno :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...