4 sierpnia 2012

Muffiny z nutellą

Dzisiaj wyruszamy nad polskie morze. Trzymajcie kciuki aby pogoda była dobra, bo tego niestety nasza zmienna aura nie gwarantuje. Nawdychamy się jodu i wrócimy jak nowo narodzeni. M. do pracy, a ja do pieczenia, gotowania i zajmowania się moją cudną córcią :))
A na dobry początek urlopu mam dla was Muffiny z nutellą. Nutella opadła na dno babeczek, bo jest trochę cięższa niż ciasto, ale nie robi to żadnej różnicy przy zjadaniu.

2 jajka
180 g jogurtu naturalnego
3/4 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sodki

+ 14 łyżeczek nutelli (bo tyle wychodzi babeczek)

Jak zwykle mieszamy składniki mokre i suche w dwóch oddzielnych miskach. Następnie suche wsypujemy do mokrych i mieszamy. Do foremek na muffiny nakładamy jedną łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę nutelli, a na koniec drugą łyżkę ciasta.
Pieczemy 25 minut w 175 stopniach (do suchego patyczka) :)



3 komentarze:

  1. Nie jestem fanem nutelli, ale muffinek jak najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muffinki ze słodkim, czekoladowym wnętrzem są jak najbardziej dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne muffinki i smakowite zdjęcia! Udanego wypoczynku!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...