4 września 2012

Spagetti z pesto z awokado i suszonymi pomidorami



Muszę przyznać, że ta wersja pesto bardzo mi odpowiada. A do przyrządzenia zainspirowała mnie Wega Nerd. A ponieważ awokado leżało i czekało aby coś z nim zrobić, więc przyrządziłam spagetti.

Składniki dla 2 osób:
250 g spagetti
1 awokado
2 ząbki czosnku
garść liści bazylii
garść natki pietruszki
4 łyżki oliwy z oliwek
10 suszonych pomidorów (przepis tutaj)

Makaron gotujemy al dente. Do blendera wrzucamy awokado w kawałkach oraz pozostałe składniki, oprócz pomidorów, i miksujemy na gładką masę. Gotowe pesto mieszamy z makaronem i chwilę podgrzewamy, następnie dodajemy pokrojone w paseczki pomidory. Mieszamy i od razu podajemy.
SMACZNEGO!!!

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam makaron z każdymi dodatkami;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam awokado, ale to spaghetti wygląda za dobrze, żeby mogło być niesmaczne. :) Na pewno kiedyś spróbuję takiej wariacji smakowej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam więc awokado z kapką cytryny i wyjadane łyżeczką :)

      Usuń
  3. Swoje pomidorki dałaś?:) jakoś nie mogę się osobiście przekonać do awokado..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. swoje :)
      a jeśli chodzi o awokado to też długo nie widziałam w nim nic nadzwyczajnego, a teraz uwielbiam.

      Usuń
  4. Chyba muszę zrobić nowe podejście do awokado, bo dawno temu je kupiłem, ale byłem zbyt niecierpliwy, żeby poczekać aż dojrzeje i w efekcie wyszło mi z niego paskudztwo o smaku plastiku ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...