24 marca 2013

Opera Cake

Udało się zrobić zdjęcia ciasta zanim zniknęło całkowicie. :)
Muszę powiedzieć, że ciasto jest pyszne. Tak naprawdę nie spodziewałam się, że aż tak. Jeśli jeszcze ktoś nie robił, polecam z pełną odpowiedzialnością.

Przepis zapożyczyłam z bloga Modern Taste, którego odwiedzam i czytuję regularnie Dziękuję Gosiu za inspirację. Zabierałam się do tego przepisu już długo, i jakoś tak zeszło aż do wczoraj.

Po przepis kliknij tutaj,  :)


Ja mój biszkopt upiekłam na raz. Wyszedł mi niski więc podzieliłam go na dwie części, nie jak jest w przepisie na 3. Ale myślę, że nie ujęło to nic a nic w smaku.

Jednak następnym razem planuję upiec na 3 razy.

Smacznego!

10 komentarzy:

  1. Piękna. Już od dawna noszę się z zamiarem upieczenia Opery, musi być przepyszna :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowicie wygląda, pożarłabym za jednym kęsem :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Cuuudowne ciacho... oj, pochłonęłabym taki kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wygląda, a pewnie jeszcze lepiej smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo się cieszę, że aż tak smakowało :) Rzeczywiście biszkopt wychodzi niski i podzielenie go na 3 części jest bardzo trudne, dlatego łatwiej piec 3 oddzielnie. Ale masz rację, dwa biszkopty na pewno w smaku niczego nie ujmują. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja też się szykuję na to siasto od dłuższego czasu. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  7. Polecam z całego serca. Jest wyborne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. To ciasto jest przepyszne! Tez sie przymierzam do jego zrobienia! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale smacznie wygląda!:D

    Pozdrawiam
    http://orlakshop.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...