Scroll down for recipe in English
Przygotowanie muffinek nie wymaga wielkich talentów kulinarnych. Nawet największy laik kuchenny sobie z nimi poradzi. Jest to jedna z moich ulubionych form słodkości na zachcianki. Robi się szybko. Niestety mają jedną wadę - równie szybko znikają w brzuchach domowników.
150 g mąki pszennej
50 g mąki owsianej
100 ml oleju
150 g cukru
2 jajka
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 banany
70 g orzeszków pecan
200 g jogurtu greckiego
Składniki suche, oprócz orzechów, umieszczamy w misce. W drugiej misce mieszamy składniki mokre, na koniec dodając banany.
Następnie mieszamy wszystko w jednej misce, dodając posiekane orzechy. U mnie dość drobne, ale zależy od upodobań.
Następnie przekładamy do papilotek i pieczemy 20-25 minut w 180 st. C
Ingredients:
150 g wheat flour
50 g oatmeal
100 ml oil
150 g sugar
2 eggs
1 1/2 tsp baking powder
1 tbsp vanilla extract
2 bananas
70 g pecans
200 g greek yogurt
Combine flour with baking powder and sugar. In another bowl combine eggs, oil, vanilla extract and greek yogurt. Add mashed bananas.
Pour wet ingrediends to the dry ones and give a brief mix until combined, then add chopped pecans and mix.
Fill muffins liners to 3/4 full. Bake for 20-25 minutes in 180 C.
Następnie przekładamy do papilotek i pieczemy 20-25 minut w 180 st. C
Ingredients:
150 g wheat flour
50 g oatmeal
100 ml oil
150 g sugar
2 eggs
1 1/2 tsp baking powder
1 tbsp vanilla extract
2 bananas
70 g pecans
200 g greek yogurt
Combine flour with baking powder and sugar. In another bowl combine eggs, oil, vanilla extract and greek yogurt. Add mashed bananas.
Pour wet ingrediends to the dry ones and give a brief mix until combined, then add chopped pecans and mix.
Fill muffins liners to 3/4 full. Bake for 20-25 minutes in 180 C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz